Blijhamsterbrug is teruggeplaatst; Turfweg gaat morgen weer open

Foto: Abel van der Veen

OUDE PEKELA – Vandaag is de Blijhamsterbrug teruggeplaatst.

Vandaag is de Blijhamsterbrug teruggeplaatst. De brug werd in de avond van 27 maart van zijn plek getild om op transport te gaan naar Hoogeveen. Daar werd de brug in een droge, verwarmde ruimte nagekeken, gezandstraald en geverfd. Hierdoor is de Blijhamsterbrug weer veilig begaanbaar voor vele jaren.

Vertraging
De Blijhamsterbrug zou aanvankelijk op 8 mei 2019 al teruggeplaatst worden. In de loods in Hoogeveen bleek echter dat de renovatiewerkzaamheden aan het brugdek moeilijker waren dan vooraf werd ingeschat. Hierdoor was uitstel onvermijdelijk.

Vannacht is de brug teruggebracht naar Oude Pekela. Vandaag werd hij weer op zijn plek getakeld. Morgenavond zijn de werkzaamheden afgerond en kan het verkeer weer gebruik maken van de Blijhamsterbrug over het Pekelder Hoofddiep. Er zullen nadien nog wel kleine reparaties worden gedaan, waar het verkeer geen hinder van ondervind.

Morgen om 17.00 uur opent wethouder Jaap van Mannekes de Blijhamsterbrug in Oude Pekela. Vanaf dat moment is de Turfweg (N367), die door de renovatiewerkzaamheden aan de brug was afgesloten, weer geopend voor verkeer.

De Blijhamsterbrug is de vierde brug in Oude Pekela die wordt opgeknapt. Eerder werden de drie houten bruggen: Britanniaklap, Haansklap en Van Weringsklap gerenoveerd. Ook de Wedderwegbrug krijgt nog een opknapbeurt.

Foto’s: Hilvert Huizing, Abel van der Veen

Video: Hilvert Huizing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.