Burgernet is vernieuwd

Foto: Burgernet

REGIO – Burgernet is vernieuwd. Met nieuwe mogelijkheden en kanalen kunnen opsporingsacties nu makkelijker, sneller en efficiënter worden uitgevoerd.

Het systeem van Burgernet is versterkt en helemaal klaar voor de groeiende aantallen acties en gebruikers. Dit is nodig omdat Burgernet steeds vaker met succes wordt ingezet.

Gemeenten en Politie verwachten met het vernieuwde Burgernet nog vaker heterdaadacties succesvol op te kunnen lossen en vermiste personen nog sneller terug te vinden. Nieuw is het gebruik van foto’s, wat het zoeken naar personen of voertuigen een stuk eenvoudiger maakt.

Deelnemen kon al via de Burgernetapp, via Twitter en sms- of spraakberichten. Maar vanaf nu kan deelnemen zelfs ook via Facebook Messenger. Al meer dan 2,4 miljoen mensen doen mee. Kijk hier voor meer informatie en meld je aan: https://www.burgernet.nl/

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.