Zomereditie Barrel Challenge start zaterdag in Oude Pekela

Foto: Hilvert Huizing

OUDE PEKELA – De start van de Zomereditie 2019 van The Barrel Challenge is 22 juni in Oude Pekela.


Zaterdag start de Zomereditie van de Barrel Challenge. Deze keer is de start in Oude Pekela. Naar verwachting doen er 300 barrels mee. De gemeente Pekela stelt voor de start een terrein, vlakbij restaurant Pekelahof, beschikbaar. Daar kunt u zaterdagochtend alle barrels, met alle mooie creaties bewonderen.

Rond de klok van 8.30 uur geeft een ambtenaar van de gemeente Pekela het startsein en kan de reis van zeven dagen door 10 verschillende landen beginnen. Eindpunt van deze avontuurlijke reis is Roemenië.

Het publiek is van harte welkom om de barrels te komen uitzwaaien.

The Barrel Challenge is de allergekste, grensverleggende, meest fantastische tour door Europa! Tijdens de zomereditie een week lang raggen in een oud barrel niet jonger dan 2000 door Europa! De deelnemers komen op plaatsen waar ze nog nooit zijn geweest. Om de eindbestemming te bereiken nemen ze de meest spannende, ruige en uitdagende routes door schitterende landschappen.

Tijdens de Barrel Challenge krijgen de deelnemers diverse opdrachten, oftewel ‘Challenges’. Deze reeks van knotsgekke opdrachten leveren punten op. Zo maken ze kans om de enige echte ‘The BarrelChamp’ te worden!

Onze fotograaf Hilvert Huizing is ook bij deze editie van de partij. Hij zal ons dagelijks op de hoogte houden van zijn avonturen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.