Duitse brandweer blust natuurbranden

Foto: Catharina Glazenburg

ASCHENDORF, PAPENBURG – Gedurende het weekend heeft de Duitse brandweer een aantal natuurbranden geblust.

Tussen zaterdagavond en zondagavond is de brandweer van Papenburg uitgerukt voor meldingen van drie bosbranden in de omgeving van de Johann-Bunte-Straße. Ook raakte bij de Umländerwiek een heideveld in brand.

Het vuur was alle keren snel onder controle. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de branden. Brandstichting wordt hierbij niet uitgesloten.

Bij de Bülter See in Aschendorf werd gistermorgen door een aantal personen een kampvuur aangestoken. Op het moment dat de gewaarschuwde politie arriveerde hadden ze het vuur al geblust. Omdat de hitte ook in de grond was doorgedrongen werd de brandweer gealarmeerd. Deze heeft de boel verder afgeblust om uitbreiding te voorkomen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.