Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Haren

De politie is op zoek naar de bestuurder van een Nederlandse Peugeot. Tussen 12.00 en 13.00 uur zondagmiddag is er een aanrijding geweest op de
Schloßallee, ter hoogte van het viaduct over de autosnelweg bij Haren. Twee tegemoet komende auto’s konden elkaar daar niet passeren doordat er geparkeerde voertuigen in de weg stonden. De bestuurder van een Nederlandse Peugeot wou achteruit rijden maar schampte daarbij een naast zich staande Ford Focus.

Nadat de betrokkenen met elkaar in gesprek waren geweest is de bestuurder van de Peugeot weggereden zonder zijn gegevens achter te laten. De politie is op zoek naar deze bestuurder. Hij wordt verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Haren via nummer 0049-5932-72100.

Dörpen

Een bestuurder van een witte camper heeft op 22 juni op de straat genaamd Auf dem Sand een vluchtheuvel met daarop een verkeersbord beschadigd. De schade bedraagt 600 euro.

De politie is op zoek naar de bestuurder van deze camper. Het voertuig is hoogstwaarschijnlijk ernstig beschadigd.

Haren

Zaterdagavond om half zes is een bestuurder van een donkere combi of suv op de Droste-Hülshoff-Straße in Haren tegen een bloembak gereden. Hierbij raakten twee houten balken en twee waarschuwingsborden beschadigd. Het schadebedrag is nog niet bekend.

Heede

Gistermiddag heeft een 40 jarige automobilist op de Neurheder Straße een ongeluk veroorzaakt. Hij reed ter hoogte van de Waldstraße tegen de auto van een 74 jarige inwoner van Groningen. De veroorzaker verkeerde op dat moment onder invloed van alcohol. Een test wees uit dat hij 3.01 promille alcohol in zijn bloed had.

Hij is meegenomen naar het politiebureau waar een bloedproef werd gedaan en zijn rijbewijs ingevorderd.

De 74 jarige raakte lichtgewond. De schade wordt op 3.500 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.