Automobilist rijdt met vijf flessen lachgas rond

Foto: Catharina Glazenburg

GRONINGEN, DRENTHE – Op 30 juni heeft team Verkeer, eenheid Noord-Nederland op de slotdag van de TT op diverse locaties controles uitgevoerd.

Bij 14 bestuurders was de snelheid te hoog, zij ontvangen hiervoor een bekeuring. Drie bestuurders konden het rijbewijs inleveren in verband met een snelheidsoverschrijding van 50 km/h. Er is wederom gecontroleerd op bestuurders die tijdens het rijden gebruik maken van een mobiele telefoon. Hierbij zijn er vier bestuurders geverbaliseerd. Vijf bestuurders negeerden een inhaalverbod.

Een 24 jarige man uit Assen werd in Assen gecontroleerd na het zien rijden met een ballon in zijn mond. Hij reed slingerend en veroorzaakte bijna een aanrijding. Er zijn vijf flessen lachgas aangetroffen in de auto en in beslag genomen. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, gevaar/hinder veroorzaken en voor het wegvervoer van gevaarlijke stoffen (ADR). Het OM zal zich er over mogen buigen.

In de periode van 27 juni 2019 t/m 1 juli 2019 tijdens de TT zijn in totaal 54 bestuurders bekeurd voor het rijden met te hoge snelheid, waarbij 14 rijbewijzen zijn ingevorderd. Er zijn 24 bestuurders bekeurd in verband met het gebruik maken van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Voor overige verkeers- overtredingen zijn er tientallen processen-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole
Tijdens de TT uittocht is door team verkeer, Marechaussee en agenten van de basisteams gecontroleerd op alcohol in het verkeer op verschillende locaties. Hierbij zijn er in totaal 1265 blaastesten afgenomen. Daarbij bliezen 46 bestuurders een PA waarvan de hoogste 475 ugl (ongeveer 1.09 promille) blies. Er zijn tien processen-verbaal artikel 8 opgemaakt. Veilig Verkeer Nederland (VVN) was ook aanwezig (BOB team)

Gedurende de TT week zijn er 2947 blaastesten afgenomen.

Bron Team Verkeer Noord Nederland

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.