Koos Wiersma benoemd tot waarnemend burgemeester van Appingedam

Foto ingezonden door gemeente Oldambt

APPINGEDAM – Commissaris van de Koning René Paas heeft na overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Appingedam de heer Koos Wiersma benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Appingedam. De benoeming gaat in per 1 oktober 2019 en geldt tot 1 januari 2021. Dit is het moment waarop de gemeente Appingedam met de gemeenten Delfzijl en Loppersum samen gaat in de gemeente Eemsdelta.

De heer Wiersma (1955/CDA) is sinds 1 januari 2019 waarnemend burgemeester van de gemeente Westerkwartier. Daarvoor was hij vanaf 2010 burgemeester van gemeente De Marne en was hij vier jaar wethouder in Zuidhorn. Totdat zijn benoeming in Appingedam ingaat, blijft de heer Wiersma waarnemend burgemeester in de gemeente Westerkwartier. De vacature in Appingedam is ontstaan vanwege het vertrek van burgemeester Anno Wietze Hiemstra, die met ingang van 12 september 2019 is benoemd tot burgemeester van de Drentse gemeente Aa en Hunze.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.