Mammoetweekend in Hunebedcentrum

Foto: Andries Schoo

BORGER -In het weekend van 13 en 14 juli organiseert het Hunebedcentrum een Mammoetweekend. Het imposante beest uit de ijstijd komt tot leven in en rondom het Hunebedcentrum. Leer alles over de mammoet en de ijstijd!

Het Mammoetweekend is de aftrap van het mammoetzomerseizoen dat zich afspeelt in het Buinerveld. Het theaterspektakel Mammoet, zal vanaf 16 juli de zomer domineren in de gemeente Borger-Odoorn. Het Hunebedcentrum vertelt je graag over het leven van de mammoet en de mensachtigen. Er is voor het hele gezin activiteit.

Speciaal voor deze zomer staat het mammoetpad in het teken van ijstijddieren. Het pad wordt voorzien van spannende verhalen over de wolharige neushoorn, het reuzenhert en natuurlijk de wolharige mammoet. Op het terrein van het Hunebedcentrum gaan we mammoetschilderen en wildplukken langs het mammoetpad. Ook zijn er kinderlezingen over de mammoet van onze Hunebedranger Koos Tap. Daarnaast demonstreren onze oermensen in het Oertijdpark de mammoetjacht.

In dit weekend valt er ook een prijs te winnen, namelijk vier kaarten voor het Mammoetspektakel van Tom de Ket. Er is een kleurwedstrijd gedurende het weekend. Uit alle kleurplaten wordt de mooiste kleurplaat gekozen door Hunebedranger Koos Tap. Zondagavond, om 17:00 uur, zal de winnaar bekend worden gemaakt via onze sociale mediakanalen.

Quote directeur Harrie Wolters:

“Het hele jaar door vertellen wij verhalen uit de Oertijd. Daar hoort ook het verhaal van de mammoet bij. Maar op deze schaal hebben we het verhaal nog niet eerder verteld.“

“Als er één dier hoort bij de ontstaansgeschiedenis van de Hondsrug, dat is dat toch wel de mammoet.”

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.