Bouw acht gasloze woningen Nieuwe Pekela gestart

Foto: Gemeente Pekela

NIEUWE PEKELA – Dinsdagmiddag vond de starthandeling plaats voor de bouw van acht gasloze woningen aan de Meidoornlaan in Nieuwe Pekela.

Acantus en bouwbedrijf Plegt-Vos hebben woensdag 24 april 2019 een overeenkomst getekend om in totaal 26 gasloze en zeer energiezuinige woningen te bouwen. De 26 woningen komen te staan aan de Kloosterlaan in Heiligerlee (10 woningen), de Meidoornlaan in Nieuwe Pekela (8 woningen) en de HJ Siemonsstraat (4 woningen) en H. Schwertmannweg (4 woningen) in Finsterwolde. De woningen worden grotendeels in de fabriek gemaakt en worden in 2019 opgeleverd.

Alle 26 woningen die Acantus samen met Plegt-Vos gaat bouwen zijn levensloopbestendig. Op de verdieping bevindt zich nog een tweede slaapkamer. De plattegrond van alle woningen zijn gelijk, maar de buitenkant is anders. Soms zijn het rijwoningen, soms twee-onder-éénkap. De woningen zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens en bedoeld voor jong en oud. (Bron: Acantus)

Dinsdagmiddag gaven wethouder Hennie Hemmes en Anita Tijsma, bestuurder van Acantus, het startsein voor de bouw van 8 woningen aan de Meidoornlaan in Nieuwe Pekela.

Foto’s: Gemeente Pekela

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.