Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Bundespolizei

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Leer

Gisteren viel om 08.45 uur bij een verkeerscontrole aan de Wendekamp
een 60 jarige man uit Assen door de mand. De man verkeerde tijdens het rijden onder invloed van verdovende middelen. Ook bleek dat zijn VW Golf niet was geregistreerd en dat er kentekenplaten van een andere auto aan bevestigd waren. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De auto werd in beslag genomen en tegen de man werden meerdere processen verbaal opgemaakt.

Lathen

Vannacht is nog op onbekende wijze brand ontstaan in een appartementencomplex aan de Eschring. Hierbij raakte niemand gewond.

De brand ontstond rond twee uur onder een carport. Twee geparkeerde auto’s raakten daarbij verwoest. Vervolgens sloegen de vlammen over naar het dak van de naastgelegen woning. Door snel in te grijpen wist de brandweer te voorkomen dat het vuur zich in het complex en naar de naastgelegen woningen uitbreidde. De schade wordt geschat op drie ton. Het appartementencomplex is voorlopig onbewoonbaar.

De politie sluit brandstichting niet uit. Ze hebben een 32 jarige man verhoord. Het onderzoek is nog in volle gang. Getuigen worden verzocht naar het politiebureau in Meppen te bellen.

Leer

Woensdag 26 juni heeft de politie in Leer om 04.40 uur een 39 jarige Pool aangehouden. Hij wordt er van verdacht die nacht bij een autobedrijf aan de Hauptstraße in Leer een bijna nieuwe VW T6 ter waarde van 51.000 euro te hebben gestolen.

De man viel op doordat hij met de zwaarbeschadigde auto op de A28 in de richting van Oldenburg reed, nadat hij meteen na de diefstal op het knooppunt Leer Oost een ongeluk had veroorzaakt. De man bleek onder invloed van verdovende middelen te verkeren.

In de VW T6 werden kentekenplaten en een verkoopbord van de gedupeerde garage aangetroffen. De Pool zit voorlopig vast.

In dezelfde periode werd bij dezelfde garage een VW T6 ter waarde van 60.000 euro gestolen. Bij deze diefstal waren drie personen betrokken, waaronder mogelijk de 39 jarige Pool. De politie vermoedt dat hij deel uitmaakt van een bende die zich bezig houdt met woninginbraken, diefstal en oplichting. Het onderzoek naar deze bende is in volle gang.

Aschendorf

Gisteravond heeft de politie een 39 jarige man uit Dörpen aangehouden. De man had kort daarvoor met twee stenen de etalage van een winkel in sportartikelen aan de Emsmarsch in Aschendorf ingegooid. Hij wou er met twee sportbroekjes vandoor gaan, maar viel op de grond.

De politie heeft de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, naar het politiebureau gebracht. Uit een test bleek dat hij 1.97 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht de nacht in de cel doorbrengen. De aangerichte schade bedraagt 700 euro.

Dörpen

Gistermiddag is bij een ongeval op de Ringstraße een 14 jarig meisje zwaargewond geraakt. Het meisje wou met een brommer linksaf slaan naar de Düne, maar kwam daarbij door onbekende oorzaak ten val. Zij werd met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

E

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.