..

Interculturele High Tea bibliotheek Bellingwolde weer geslaagd

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – Voor de vierde keer op rij organiseerde Marga de Graaf, locatiemanager van de Bibliotheek van Bellingwolde vandaag de Interculturele High Tea met Poëzie.

De Interculturele High Tea met Poëzie is intussen een jaarlijks terugkerend evenement dat iedere keer weer op grote belangstelling mag rekenen. Mensen die de dichtkunst een warm hart toedragen, uit verschillende landen, in verschillende talen, lazen voor uit eigen of andermans werk.

Dit jaar speelde zich, net als vorig jaar, af in de tuinkamer van het multifunctionele centrum de Meet in Bellingwolde, waar ook de bibliotheek is gevestigd.

Het evenement werd geopend door organisator Marga de Graaf. Vervolgens nam Rachel van den Hoogen, de nieuwe directeur van Biblionet Groningen het woord. Zij toonde zich verheugd dat ook dit jaar weer zoveel belangstellenden op deze interculturele middag waren afgekomen.

Daarna werd een vol programma afgewerkt, gevuld met gedichten, muziek en verhalen. Hieraan werkten mee: Dick Kooger, Bisan Alahmad, Janine van der Molen, Greet Kloeg en Sjoerd Visser muzikanten bij de Middeleeuwse muziekgroep Truwanten, Monique Goemans, Rob Rosendahl, zangeres Joyce Bodewes, Tienke Modderman, Sipma, Wonieka Meuter, Asmaa Mohammed, Sarah Al Salem, Luuk Houwing, Esther Bohte, Bayan Alahmed, Carla Vermeulen, Bianca en Madelon, Loulia Kanaan, Willem en Rand Alsaleh. In de hal stonden twee boekentafels, met deels gratis boeken, en de tuinkamer werd opgefleurd met kleurrijke schilderijen van Erlinde Stephanus.

Veel van de voorgedragen gedichten waren door deze personen zelf geschreven. Met name de Nederlandse gedichtjes van de jonge Syrische statushouders, leerlingen van het Dollard College in Winschoten, raakten menig bezoeker.

Het was een zeer geslaagde middag, die mede mogelijk werd gemaakt door Stichting Wildervank Fonds, Partycentrum de Meet, Coop Bellingwolde, Slagerij Wiebrands, Kaasboerderij Vos en Gemakswinkel Metting.

Deze middag werd de bezoekers gratis aangeboden. Op de tafels lagen geprepareerde boeken, waarmee op een bescheiden wijze een kleine bijdrage voor deze middag werd gevraagd.

Ter afsluiting van de middag en als dank aan de organisator Marga de Graaf en haar partner, die de techniek voor zijn rekening nam, zong Joyce Bodewes het lied The Rose van Bettle Midler. Hierbij overhandigde zij het stel rode rozen.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Klik HIER voor meer foto’s


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.