Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Autobahnpolizei Lingen

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Meppen

Gistermiddag is bij de oprit naar de A31 ter hoogte van Meppen een Roemeense vrachtwagen in de berm vast komen te zitten (zie foto). Dit werd vermoedelijk veroorzaakt door een verkeerde stuurbeweging.

De met consumptie-ijs beladen vrachtwagen werd door een speciaal bedrijf los getrokken en kon onbeschadigd zijn weg vervolgen. De oprit is ongeveer een half uur afgesloten geweest,

Sustrum

Vanmorgen zijn om zeven uur bij een ongeval op de A 31 ter hoogte van Sustrum twee personen gewond geraakt. Het ongeval werd veroorzaakt door een 49 jarige vrouw. Na het inhalen van een vrachtwagen voegde zij zo dicht voor de vrachtwagen in dat beide voertuigen elkaar raakten. De vrouw belandde met haar auto tegen de vangrail, waarna de auto vervolgens over de kop sloeg. De auto bleef op het dak op het wegdek liggen. Beide inzittenden wisten zelfstandig uit de auto te komen. Ze waren lichtgewond.

De 50 jarige vrachtwagenchauffeur wist zijn combinatie op de vluchtstrook tot stilstand te brengen. Hij is ongedeerd. De hoogte van de schade is nog onbekend.

Door het ongeval was het wegdek bezaaid met onderdelen van de auto’s. De weg is daarom tot 08.20 uur afgesloten geweest voor bergingswerkzaamheden. Er ontstond een file van drie kilometer.

Haren

De brandweer van Haren en Rütenbrock is gistermiddag om half één uitgerukt voor een brand in het gehucht Fehndorf. Daar stond door onbekende oorzaak een berg snoeihout in brand. Het vuur verspreidde zich over een gebied van een halve hectare. De brandweer had de situatie snel onder controle.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.