Aandacht voor ouderen met Zomerhartenwensenactie Riki Stichting

Foto: Riki Stichting

REGIO – De Riki Stichting vervult deze zomer de hartenwens van ruim 1.500 ouderen.

Veel ouderen voelen zich eenzaam en komen amper de deur uit. In de zomerperiode, als kinderen en vrienden op vakantie gaan, is het verlaten gevoel extra groot. Door lichamelijke beperkingen kunnen veel ouderen ook niet alleen op pad. Bij de Zomerhartenwensenactie worden ze in het zonnetje gezet.

Exclusieve aandacht

Sinds 2008 organiseert de Riki Stichting deze actie samen met de Zonnebloemafdelingen en verzorgingshuizen waar zij mee samenwerkt. De afgelopen weken hebben ruim 1.500 ouderen met vrijwilligers en leerlingen van basisscholen gesproken over hun wensen; een prachtig contactmoment. Het is voor ieder mens bijzonder om gevraagd te worden naar wat men het liefst nog zou willen doen en om hierover te kunnen vertellen aan iemand die luistert. Deze wensen mogen op kosten van de Riki Stichting vervuld worden.

Groningen, Winschoten, Pekela, Scheemda, Schoonoord, Hoogezand

In Groningen doen Zorgcentrum De Es, Zorgcentrum de Brink en de Zonnebloem afdelingen Groningen Stad, Groningen Lewenborg en Groningen Beijum mee met deze mooie actie. In Winschoten zal Woonzorgcentrum ’t Vondelhuys de wensen van veel bewoners vervullen. Ook vrijwilligers van de Zonnebloem afdelingen Winschoten, Pekela e..o. en Hoogezand-Sappemeer vervullen in de zomermaanden persoonlijke wensen van hun gasten.

In Scheemda doet Woonzorgcentrum Nieuw Vredenhoven mee met deze actie en in Schoonoord doet Woonwijkcentrum Het Ellertsveld mee. Tevens worden er hartenwensen van ouderen via het Rode Kruis Oldambt vervuld.

Herhaalde aandacht

De Riki Stichting organiseert jaarlijks landelijke acties in de zomermaanden, de herfstperiode en met Kerst en Pasen. Wij zijn ervan overtuigd dat herhaalde persoonlijke aandacht structureel bijdraagt aan het verbeteren van het welbevinden van ouderen. Een-op-een activiteiten en exclusieve positieve aandacht zijn betekenisvolle elementen van al onze acties.

De Riki Stichting heeft tot doel het opzetten, organiseren en financieren van projecten die zich richten op het verbeteren van het welbevinden van kwetsbare groepen in de samenleving, waaronder ouderen.  De Riki Stichting is geen fondsenwervende stichting.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.