Jeugdleden WVV een ervaring rijker en een illusie armer 

Foto ingezonden door Bert Koning


WINSCHOTEN, LYON – Een aantal Winschoters reisde met jeugdleden van WVV naar Lyon om daar de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen de Verenigde Staten bij te wonen. Ze zijn nu een ervaring rijker en een illusie armer.

Zo voelde de nederlaag van de Oranje Leeuwinnen gistermiddag tegen het team uit de Verenigde Staten. “Zijn we er dan toch weer ingetuind?”, om in termen van wijlen Herman Kuiphof te spreken. Nee, dat was het zeker niet. Natuurlijk was het zuur dat de VAR besliste dat een penalty de voorsprong voor team USA betekende, maar de gehele wedstrijd domineerden ze de wedstrijd en gaven ze niks weg.

Dit in tegenstelling tot de Oranjehemden. Veel balverlies, foute keuzes en veel spelers die niet het gewenste niveau konden etaleren. Uitzondering was de formidabele Sari van Veenendaal. Zij behoedde de ploeg voor een grote afstraffing. Natuurlijk is het jammer dat ook deze generatie wederom naast de hoofdprijs grijpt, maar zo zijn de wetten in de sport. Er kan er maar één de beste zijn en dat waren de Amerikanen.

De reis, de belevenissen en de vriendschap tussen ouders en de kinderen waren echter onbetaalbaar. Alleen al de gehele dag in het centrum van Lyon was voor ons als groep onvergetelijk. De kruitdampen waren amper opgetrokken in het immense stadion van Olympique Lyon, toen zij alweer onderweg waren richting het koude Noorden.

Nu staat het dagelijks leven weer op het menu, voor zowel kids als ouders. Bij deze willen we nogmaals alle mensen bedanken, die mee hebben gewerkt aan het realiseren van deze unieke reis. Klaas Hofstee Richard Lourens Andy Lingbeek Jeroen Blik Johan Hilverts Bert Koning.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.