Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Haren

Zaterdagmiddag is een poging tot inbraak geweest bij een woning aan de
Droste-Hülshoff-Straße. De daders probeerden tussen 11.30 en 13.00 uur een van de zijdeuren open te breken. Het lukte met geweld één deur te forceren. De daders slaagden er echter niet in verder in de woning te komen. De schade wordt geschat op 2.000 euro.

Haren

Zondagmiddag is aan de Hebelermeer Straße een boerenschuur opgebrand. Het vuur ontstond rond half twee bij een trekker die in de schuur stond. De vlammen breidden zich snel uit naar 560 opgeslagen strobalen. Ook een tweede trekker en twee ladewagens vlogen in brand.

Uit voorzorg werden 45 runderen, die in een naastgelegen stal stonden, in de wei gedreven. De brandweer wist echter overslag naar dit gebouw te voorkomen.

Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Weener

Gisteravond is op de hoek van de Vellager Straße en de Blanker Weg in Weener om 21.35 uur een ernstig ongeval gebeurd. Daar zag de bestuurster van een brommer bij het afslaan een personenauto van het merk Renault over het hoofd. Bij de daaropvolgende aanrijding raakte de 16 jarige bestuurster van de brommer en een 15 jarig meisje dat bij haar achterop zat ernstig gewond. De beide tieners, afkomstig uit Bunde, werden per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een 15 jarig meisje op een tweede brommer kon nog op tijd stoppen.

Zowel de Renault, bestuurd door een 44 jarige man uit Litouwen, als de brommer raakten dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgevoerd. Het wegdek, wat besmeurd was met olie en dergelijke, werd door een gespecialiseerd bedrijf schoongemaakt. De weg is drie uur afgesloten geweest.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.