Bouwwerkzaamheden Brede school Scheemda van start

SCHEEMDA – De Groot Vroomshoop Bouwsystemen bouwt de nieuwe brede school aan de Kanaalweg in Scheemda. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

In februari 2018 besloot de gemeenteraad van Oldambt om extra investeringskrediet beschikbaar te stellen voor het bouwen van een energie-neutrale en aardbevingsbestendige school in Scheemda. De werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan. Aannemer de Groot Vroomshoop werkt aan de riolering en de kabels die onder het gebouw komen. Een deel hiervan is al klaar. Op die plek komt de fundering. Hiervoor wordt een soort kooiconstructie gemaakt waarin straks beton wordt gestort. In de vakantie stoppen de werkzaamheden even, maar na de bouwvak gaat de bouw weer verder.

De nieuwe school komt op de plek waar het Dollard College en de gymzaal stonden. De gebouwen zijn in mei gesloopt. Waar nu nog CBS Annewieke staat komt straks het schoolplein. Als de brede school klaar is wordt deze school ook afgebroken. Dit zal in de zomervakantie van 2020 plaatsvinden.
De huidige schoolgebouwen van de Eexterbasisschool en Jaarfke worden verkocht. Voor Jaarfke is momenteel concrete belangstelling. De gymzaal van deze school is onder voorwaarden verkocht per 1 augustus 2020. De Eexterbasisschool en de peuterspeelzaal zijn ook onder voorwaarden verkocht per 1 augustus 2020.

De brede school wordt, als alles volgen planning verloopt, in het voorjaar van 2020 opgeleverd. In september van dat jaar opent de brede school haar deuren voor een nieuw schooljaar.

Het doel van de brede school is om een samenhangend aanbod te realiseren van onderwijs, opvang, welzijn en ontspanning voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De hoofdgebruikers van de nieuwe brede school in Scheemda zijn:

  • CBS Annewieke
  • Fusieschool OBS Eexterbasisschool en OBS Jaarfke
  • Stichting Kinderopvang KiWi (kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang)
  • Peuterspeelzaal Sociaal Werk Oldambt
  • Logopedie Oldambt
  • Biblionet Groningen
  • Gymzaal Merelstraat
  • PrengerHoekman Fysiotherapie

Foto’s en info: Gemeente Oldambt

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.