Roze Loper wordt weer rood

STADSKANAAL – Het schilderen van de Rode Loper gaat gestaag door. Binnenkort wordt de N366 afgesloten in verband met werkzaamheden aan de brug.

Vorig jaar werd in februari het bord onthult van het Schilder Project Stadskanaal. Het bord was geplaatst bij de markante brug de ‘Rode Loper’, het startproject van “Schilders in opleiding”. Het project is een samenwerking van SealteQ, civieltechnische, infrastructurele en woningbouw- en utiliteitssector beschermen en behouden is hun streven, Zandstra Schilderwerken, M-ployee ‘intermediair voor vakspecialisten’ en de gemeente Stadskanaal.

Het Training- en Diagnose Centra selecteerde potentiële kandidaten die het schildersvak konden leren bij Zandstra en SealteQ. Tien van hen startten aan de opleiding en 8 februari j.l. kregen zes volhouders in restaurant “de Rode Loper” hun getuigschrift en daarbij de beloning, een baan bij een van deze twee bedrijven via M-ployee.

In september van vorig jaar is een aantal schilders aan de grote klus begonnen: het schilderen van de “Rode Loper”, de brug over de N366 en het A.G. Wildervanckkanaal. De kleur laat zich raden: de brug wordt weer rood.

Door weersinvloeden was de kleur van de fiets- en wandelbrug vervaagd van felrood naar vaal roze. De schilders hebben eerst de binnenkant van de brug aangepakt. Nu is de buitenkant aan de beurt.

N366 wordt afgesloten

Binnenkort starten de schilders met het gedeelte boven de weg. Hiervoor wordt de N366 naar verwachting in het weekend 27/28 juli en 3/4 augustus afgesloten. Op de borden langs de weg worden de data aangegeven als de planning definitief is. Met meerdere hoogwerkers wordt het gedeelte boven de weg geconserveerd. De werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van het weer. Daarom wordt 10 en 11 augustus aangemerkt als een ‘uitloop’ weekend. (Bron: gemeente Stadskanaal)

Foto’s: Ronny

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.