Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Lathen

Woensdagavond zijn rond half acht bij een ongeval op de Meppener Straße twee jonge vrouwen gewond geraakt. Een 29 jarige automobiliste wou om 19.35 uur vanaf de Meppener Straße met haar Opel linksaf slaan naar de Kathener Dorfstraße. Terwijl zij wachtte tot het tegemoetkomende verkeer gepasseerd was, werd zij van achteren aangereden door een 24 jarige vrouw. Deze raakte daarbij zwaargewond.

De 29 jarige, afkomstig van Leer, liep lichtere verwondingen op. De vrouwen werden naar een ziekenhuis gebracht.

Beide auto’s moesten worden afgesleept. De schade wordt geschat op 11.000 euro.

Fresenburg

Woensdagmiddag is op een bedrijfsterrein aan de Gerhard-Hugenberg-Straße in Fresenburg brand geweest in een verdelerkast. Hierbij raakte niemand gewond. Het vuur werd door de brandweer van Lathen geblust. Over de oorzaak van de brand en de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Weener

Gisteravond is om 22.20 uur een 28 jarige man uit Slovakije met zijn VW Passat over een vluchtheuvel gereden en vervolgens tegen een verkeersbord gebotst. Het ongeval gebeurde op de Risiusstraße, meteen na de afslag vanaf de B436 in Weener.

Er ontstond behoorlijke schade aan zowel het verkeersbord als aan de auto. Deze moest worden afgesleept.

De Slovaak raakte niet gewond. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest wees 1,21 promille aan. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een bloedproef. Daar werd zijn rijbewijs in beslag genomen. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Aschendorf

Tussen woensdag- en donderdagmiddag is ingebroken bij een schuurtje op het terrein van de St. Amanduskirche aan de Kolpingstraße in Aschendorf. Daar werden meerdere statiegeldflessen gestolen. Getuigen worden verzocht de politie van Papenburg te bellen.

Meppen

Tussen zaterdag en woensdag zijn uit een afgesloten schuur aan de
Wilhelm-Berning Straße in Meppen twee e-bikes gestolen. Ook werden de daarbij behorende laders meegenomen. De schade bedraagt 2.500 euro.

Bawinkel

Vannacht is ingebroken bij een manege op het sportterrein in Bawinkel. De daders braken met geweld de opslagruimte en zich daarin bevindende kasten open. D e dieven gingen er met 14 paardenzadels en toebehoren vandoor.

Donderdagavond zagen omwonenden rond elf uur in de buurt van de manege meerdere mannen lopen. Deze hadden hun auto op de
Osterbrocker Straße geparkeerd. Meerdere weggebruikers moesten vanwege deze geparkeerde auto remmen. Toen de mannen door een van de buurtbewoners werden aangesproken gingen ze er vandoor. Het is niet bekend gemaakt in wat voor soort auto ze reden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.