O.B.S. De Wiekslag neemt afscheid van meester Johan

Foto: Catharina Glazenburg

BLIJHAM – Vandaag namen leerlingen en collega’s van O.B.S. De Wiekslag van meester Johan.

Vandaag gaat “meester” Johan Lukkien met pre-pensioen. Na 40 jaar gewerkt te hebben in het onderwijs nam hij afscheid van leerlingen en collega’s.

Een laatste schooldag met een lach en een traan, zo zou je het bij O.B.S. De Wiekslag kunnen noemen. Leerlingen van groep 8 brachten hun laatste dag bij het basisonderwijs door, andere leerlingen veranderen van klas en vaak ook van juf en meester Johan eindigt zijn loopbaan als onderwijzer van groep zeven en acht. Er werd voor hem gezongen, een ereboog gevormd en er waren cadeaus.

De hele ochtend werden er spelletjes gedaan. Het was de bedoeling dat dit buiten zou gebeuren, maar het plensde vanmorgen. In allerijl werd besloten alles naar binnen te verhuizen. De leerlingen werden in groepjes verdeeld, waarna ze in de verschillende lokalen spelletjes deden zoals de toren van Pisa, Djenga, Twister, Kippen vangen, Sjoelen enz. Tussendoor waren er lekkere hapjes en drankjes.

Een vrolijke clown maakte verschillende beesten van ballonnen en op het schoolplein werden echte poffertjes gebakken. En of het allemaal nog niet genoeg was kwam aan het eind van de ochtend een ambachtelijke ijscokar het schoolplein oprijden.

Foto’s: Karin Jansingh en Catharina Glazenburg

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.