Groot enthousiasme om te lunchen tussen de koeien

Foto ingezonden door Gijs & Janneke Tielemans

BLIJHAM – Op zaterdag 13 juli organiseerden Gijs en Janneke Tielemans van de Zuivelmand een lunch tussen de koeien.

Ongeveer 100 bezoekers grepen deze unieke kans aan. Gijs: Het animo kwam de laatste dagen pas  echt goed op gang. We hebben een paar dagen tot laat door moeten werken om iedereen van voldoende zuivel te voorzien, maar we zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat.

De jonge boeren organiseerden de lunch om hun eigen gemaakte zuivel te promoten, die ze sinds afgelopen jaar produceren. Iedereen kreeg een rondleiding over de boerderij en kreeg de mogelijkheid om zelf boter te karnen. Daarnaast konden de kinderen zich uitleven op het springkussen of eens op een echte trekker gaan zitten. Er was een stuk weiland afgezet zodat iedereen, omringd door koeien rustig op een strobaal plaats kon nemen en tegelijk kon genieten van de uitgebreide lunch als wel het uitzicht op de koeien.  De chef-kok van restaurant Roegh uit Vlagtwedde verzorgde op een grote barbecue ter plekke de warme broodjes en natuurlijk was er keuze uit de diverse zuivelproducten.

Is de activiteit voor herhaling vatbaar? Janneke: We hebben veel enthousiaste mensen gesproken en iedereen vond het een leuke andere manier van boerderij bezoeken.  We zullen daarom zeker gaan kijken wat voor activiteit nog meer mogelijk is om de zuivel en de boerderijen te combineren.

Ingezonden door Gijs & Janneke Tielemans

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.