Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Rhede, Brual

Dinsdag is in Brual tussen 8.00 en 13.30 uur een kat gewond geraakt. De dierenarts heeft twee kleine voorwerpen uit het lichaam van het dier verwijderd. Mogelijk is de kat geschoten met een luchtdrukgeweer.

Kluse

Tussen woensdag en vrijdag is ingebroken bij een leegstaande woning aan de Emsblick in Kluse. De ruimtes in de woning werden overhoop gehaald. Zover bekend bestond de buit uit een fles met alcoholische drank.

Rhede

Uit een bedrijfsbus is tussen 4 en 6 juni een accuboormachine en een accuschroevendraaier gestolen. Het voertuig stond destijds geparkeerd op een terrein aan de Brahe. 

Rhede

Donderdagnacht is uit een kraan zo’n 250 liter diesel gestolen. De machine stond op een bouwplaats aan de Osseweg. De schade bedraagt 1.500 euro.

Getuigen van deze incidenten worden verzocht contact op te nemen met de politie Papenburg (0049) (0)4961)9260 .

Wietmarschen

Gistermiddag zijn tussen 13.15 en 16.15 uur op de A31 zes ongelukken gebeurd. Gelukkig bleef het in alle gevallen bij blikschade.

Vijf ongevallen vonden plaats tussen Lingen en Twist. Het was op dat tijdstip erg druk en er waren wegwerkzaamheden. Daarom werd het verkeer over een baan geleid. De politie wijt de ongevallen aan een combinatie tussen te hoge snelheid, hevige regenval en een nat wegdek. De schade bedraagt meerdere tienduizenden euro’s.

Tussen Lathen en Dörpen verloor de bestuurder van een Porsche Boxster door aquaplaning de controle over zijn voertuig. Hij raakte in een slip en botste tegen de midden-vangrail. De weg is enige tijd in noordelijke richting afgesloten geweest voor berging en reiniging van het wegdek. Dit veroorzaakte een file van vier kilometer. De schade bedraagt 30.000 euro.

Weener

Gisteravond werd de politie gebeld omdat meerdere personen een poging deden een sigarettenautomaat aan de Tilvenne open te breken. Toen de politie arriveerde troffen zij er drie inwoners van Weener van 20, 17 en 15 jaar aan. Ze hadden een breekijzer bij zich.

Het trio is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.