Veur De Wind – Eveliene is de Hollandse Nieuwe van deze week

Foto Judith Donker

STUDIO RTV WESTERWOLDE – Het programma ´De Dag van morgen´is elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur te beluisteren op G1, Samenwerking tussen RTV Westerwolde en RTV GO. De clip is te zien op kanaal 40 via Ziggo. De presentatie is in handen van: Oscar Bolsenbroek en met Tedo Swarts als sidekick. Iedere week kiest het team een Hollandse nieuwe. 

Veur De Wind is ruim twee jaar geleden gevormd door Harm Tabak uit Appingendam en Eltje Doddema woonachtig in Harkstede. Ze maken beiden deel uit van Twij Körten, Twij Langen. Een viermansformatie welke optreedt met een eigen Groningstalige voorstelling. Harm was op een gegeven moment van plan om zijn solorepertoire uit te breiden, maar  stelde aan Eltje voor om samen wat te gaan doen. De eerste 6 liedjes werden voorbereid in poldermolen De Goliath in de Eemshaven. Deze poldermolen staat tussen de windmolens en zo ontstond dan ook (min of meer vanzelfsprekend) de naam Veur De Wind. Het repertoire van Veur De Wind bestaat uit eigen Groningstalige liedjes. Tijdens hun optredens wissellen ze hun liedjes in de streektaal af met Engelstalige luisterliedjes en evergreens. De combinatie streektaal-Engels blijkt bij de luisteraars zeer in de smaak te vallen. Hun nieuwste single heet EVELIENE. De bijbehorende clip van deze zomerhit is opgenomen bij borg Ewsum in de buurt van Middelsum.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.