Duizenden bezoekers bij Schildersfestival Montmartre Sellingen

Foto: Jans Velthuis

SELLINGEN – Gisteren werd  in Sellingen voor de 28 ste keer het schildersfestival Montmartre gehouden. De opening werd verzorgd door burgemeester Jaap Velema met assistentie van wethouder Giny Luth.

Duizenden bezoekers kwamen gisteren de kleurrijke schilderijen, sieraden, beelden, foto’s  en andere kunstvoorwerpen bewonderen op het Schildersfestival Montmartre in Sellingen.  Ook kregen ze de gelegenheid kunstenaars ter plekke aan het werk te zien.

In de MFA organiseerde Cittaslow, samen met de scholen, een expositie en er waren in een  grote stertent op het terrein bij de kerk diverse workshops, waar je op een leuke manier kennis kon maken met schilderen. Bij Sietse Mein kon je kleurrijke en abstracte schilderijen maken en voor het schilderen van dikke dames, gekleurde koeien of tulpen, was je bij Angela Prins aan het juiste adres. Voor kinderen was er een workshop in de school.

Er was ook vertier in de vorm van muziek. Je kon dansen op Folkmuziek, luisteren naar a-capella gezang van zanggroep LINK! in het oude Gotische kerkje,  je laten verrassen door straattheater of genieten van de Bluesklanken van Ralph de Jongh en de rechtstreekse uitzending van RTV Westerwolde. Ook Asterix en Obelix en een stoet aan oude Franse eendjes waren dit jaar van de partij.  Voor een hapje en een drankje moest je bij de foodtrucks zijn.

Foto’s: Jans Velthuis

Video: Jos de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.