Ruim 650 deelnemers bij SamenLoop voor Hoop Stadskanaal

Foto: KWF

STADSKANAAL – Zaterdagmiddag is aan de Luxemburglaan en de Navolaan in Stadskanaal SamenLoop voor Hoop van start gegaan. Er zijn 655 deelnemers. Ook is er een Kinderloop.

Dit weekend is de eerste editie van de SamenLoop voor Hoop in de gemeente Stadskanaal. Dit vindt plaats op een parcours aan de Navolaan en de Luxemburglaan. Op het festivalterrein staat een groot podium, waarop diverse optredens plaatsvinden. Ook zijn er diverse kraampjes te vinden.

SamenLoop voor Hoop betekent: 24 uur wandelen
voor kankeronderzoek in estafettevorm, bij voorkeur in teamverband. Teamleden wisselen elkaar af op een parcours van zo’n 350 m. dat 24 uur lang als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker geldt.

Het is daarbij de bedoeling dat elk team in de aanloop naar en/of tijdens het evenement (ludieke) acties ontplooit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. En zo te zien loopt het bedrag al behoorlijk op!

Om vier uur zaterdagmiddag was de start. Er doen 27 teams, met in totaal 655 deelnemers mee!

Zondag is er om 13:00 uur een speciale KinderLoop voor basisschoolleerlingen. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten. Kinderen van basisscholen stellen in samenwerking met de SamenLoop en hun school eigen teams samen en krijgen zo ook de mogelijkheid om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

De slotceremonie is zondag om 16.00 uur. Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald aan de hand van een cheque die aan KWF wordt overhandigd.

Video: Ronny

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.