SV de Woldschutters viert 40 jarig jubileum

Foto ingezonden door Anna Rubingh

VLAGTWEDDE – Gisteren hebben bestuur en leden van SV de Woldschutters het 40 jarig jubileum van de schietvereniging gevierd.

Op initiatief van de heer Jan de Jonge en Aike Timmer werd op 26 juni 1979 de oprichtingsvergadering gehouden. De vergunning was al aangevraagd bij de gemeente en de aanwezigen zetten tijdens deze vergadering de puntjes op de i. Er werd besloten vanaf september te gaan beginnen.

Nu is het 40 jaar later. De aanwezige leden kregen een rondvaart over het Oldambtmeer aangeboden. Na afloop was er voor leden + partners een bijeenkomst bij de thuishaven: PC Rendering. De voorzitter nam hier het woord en liet in een korte toespraak vele herinneringen uit de afgelopen 40 jaar van de vereniging de revue passeren.

Later op de avond werden tot hun grote verbazing drie leden gehuldigd vanwege hun 40 jarig lidmaatschap van de verenging: Jan de Jonge – medeoprichter van de vereniging – vanaf 1979 bestuurslid en gedurende de jaren 1973 – 2013 tevens voorzitter. Jan Veldhuis, bestuurslid en penningmeester van 1979 en vanaf 2013 tevens voorzitter. Egbert Jans, aanwezig bij de oprichtingsvergadering en daarna lid van de verenging. Gedurende 13 jaar ook bestuurslid.

Een van de leden maakte voor de jubilerende verenging een herinneringsbord. Dit werd door het bestuur en de leden zeer gewaardeerd.

Al met al kijken de Woldschutters terug op een prachtige dag!

Ingezonden door Anna Rubingh

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.