..

Koen de Wit en Alie Boekelo kampioen in Vinkega

Foto: Catharina Glazenburg

VINKEGA – Zaterdag 13 juli werden in Vinkega de Noordelijke kampioenschappen gereden. Koen de Wit uit Oostwold werd maar liefst 3 keer kampioen en Alie Boekelo uit Bellingwolde werd reservekampioen met haar Fries Tiemen!

Koen moest eerst met zijn nieuwe dubbelspan Tim en Shin Chan, waarvan de ene pony voor de tweede keer op wedstrijd was. Hiermee behaalde hij goede punten en werd kampioen in de klasse L dubbelspan.

Daarna moest hij met de pony Vennenbos Laughing Soul Mate in de klasse M dressuur.

Als laatste was het de beurt aan Welshrijk’s Shin Chan. Deze pony wordt door Koen uitgebracht in de klasse Z dressuur, en ook Shin Chan werd deze dag kampioen!

Dat betekent dat koen de Wit maar liefst 3 tickets heeft behaald voor het NK op 14 september in Ermelo! Dat is niet het enigste, want op 26 mei werd Koen met het paard Handy Noordelijk kampioen samengesteld en ook hiervoor heeft hij een plek op het NK samengesteld op 6 en 7 september in Hengelo. (Ingezonden door Maris de Wit)

Alie Boekelo wist gisteren het Reserve Kampioenschap in de Klasse L dressuur te bemachtigen met haar fries Tiemen. Daarmee heeft ze een ticket voor het Nederlands kampioenschap bemachtigd en mag ze in september in Ermelo op de Hippiade starten. (Ingezonden door Ronald Prak)

Onderstaande foto van Alie Boekelo is gemaakt door Iris Arkema.

De foto’s van Koen de Wit zijn gemaakt door Peter Boter.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.