..

Negende Schansenloop is op 10 augustus

Foto: Egbert Euving

BAD NIEUWESCHANS, OUDESCHANS, BOURTANGE – De negende Schansenloop is zaterdag 10 augustus.

Deze trainingsloop over 21 en dertig kilometer voert langs schansen en over het randje van Nederland. De start voor de dertig kilometer is om 09.30 uur bij de muziekkoepel in Bad Nieuweschans, de start van de 21 kilometer om 10 uur bij het kanon van museum vesting Oudeschans in Oudeschans.

Loop

Vanaf camping ’t Plathuis in Bourtange, waar ook douchegelegenheid is, worden de deelnemers om 08.30 uur per bus naar de startplaats gebracht. Daarna kan in groepen of individueel gelopen worden. De finish is bij de molen in Bourtange. De loop kan goed dienen als voorbereiding voor de Monnikentocht 31 augustus of voor een van de najaarsmarathons.

Inschrijven kan alleen bij voorinschrijving via schansenloop.nl.

Er zijn diverse verzorgingsposten onderweg. Daarnaast is het aan te raden zelf een bidon mee te nemen, die bij de posten bijgevuld kan worden.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.