..

Schapen worden gekeurd bij manege Wittenburg (Update)

Foto: Catharina Glazenburg

BLIJHAM – Vandaag organiseerde Schapenfokvereniging Westerwolde-Zuidoost Groningen haar jaarlijkse keuring voor Texelse stamboekschapen.

Vanmorgen geen paarden in de bak bij manege Wittenburg, maar zo’n 80 witte Texelse schapen, die zich van hun beste kant lieten zien. Ze werden door hun eigenaren aan de keurmeesters geshowd.

Ook de jeugd deed dapper mee. Twee jeugdige schapenhouders kwamen trots vertellen dat ze een “A ” hadden behaald. Dit moest natuurlijk op de foto!

Update

Verslag ingezonden door: Janet Leeuwma secretaris

Bij de oude rammen werd ram 6465-30764 van J. Zomerman-Appingedam kampioen, gevolgd door ram 9309-25245 van R. de Vries – Doezum (Res. Kampioen), twee mooie complete rammen, die hun titel zeker verdiend hebben.

Bij de 1,5 jarige rammen ging 5897-63330 met de eer strijken. Hij is eigendom van de combinatie Doesburg/van Deijne uit Wagenborgen. Het is een mooi typische en bespierde ram. Het reserve kampioenschap was wederom voor R. de Vries, maar nu met ram 6570-80122.  Deze ram heeft veel lengte en spieren, maar mist wat uitstraling in de kop.

De 5 beste ramlammeren waren eigendom van de heren Zomerman (3x), Hissink-Wijster (1x) en Doesburg (1x). 5  Mooie ramlammeren met ruime ontwikkeling.

Bij de ooien waren er veel successen voor J. Zomerman. Hij won bij de oude ooien, de 1 jarige ongezoogd, 1 jarig gezoogd en de ooilammeren.

Bij de hokkenkeuringen was er succes voor M. Doesburg bij de 2 tal ramlammeren, de 3 tal ramlammeren werd gewonnen door J. Zomerman.

Het beste hok 2 tal 1,5 jarige ooien ongezoogd was voor Comb. De Jong uit Grijpskerk, deze dieren hadden veel lengte en inhoud.

Het beste hok 2 tal ooilammeren werd gewonnen door R. de Vries, een mooi uniform duo volgens de keurmeesters.

Na de keuring hebben we een heerlijk buffet genuttigd en konden we terugkijken op een geslaagde keuring.

Foto’s: Catharina Glazenburg, klik HIER voor meer foto’s

De drie laatste foto’s van de kampioenen zijn ingestuurd door Janet Leeuwma secretaris

Video: Jos de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.