..

Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Neubörger

Vannacht kwam om tien voor twee een 20 jarige automobilist uit Neubörger door onbekende oorzaak met zijn auto op de verkeerde weghelft van de L62 terecht. Hij botste daar frontaal op een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 25 jarige man uit Rhauderfehn. Beide mannen raakten bij de aanrijding zwaargewond. Hun auto’s kunnen naar de sloop, de materiële schade bedraagt 23.000 euro.

Aschendorf

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken bij een tandartspraktijk aan de Poststraße in Aschendorf. De daders doorzochten de ruimtes in het gebouw en gingen er met een gering bedrag aan contant geld vandoor.

Weener

Vannacht is om half één op het fietspad naast de Weenerstraße een 52 jarige man uit Bunde op zijn elektrische fiets op een groep voetgangers ingereden. Daarbij raakten een 24 jarige vrouw en een 25 jarige man gewond. Ook de veroorzaker van het ongeval liep verwondingen op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat de politie vermoedde dat er alcohol in het spel was moest de man een ademtest ondergaan. Daaruit bleek dat hij 2.66 promille alcohol in zijn bloed had. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.