..

Verslag Noordkaap Barrel Challenge dag 7

Foto: Hilvert Huizing

NOORDKAAP BARREL CHALLENGE – Zondag vertrokken vanuit Oude Pekela oude barrels met een bouwjaar voor 2002 richting Noordkaap. Evenals voorgaande jaren zijn ook nu weer Jan Haaijer en Hilvert Huizing van de partij. Ze houden ons dagelijks op de hoogte van hun avonturen.

Dag 7.

Hilvert:

We hebben het gehaald de Noordkaap! Iedereen is goed aangekomen. Na de medaille uitreiking iedereen op de foto voor de auto. Daarna op het monument, waar we werden verrast door Team Niet Goed Wel Dwars met een huwelijksaanzoek. Van harte van het barrelteam en de deelnemers! Deze actie werd met applaus begroet door iedereen wie er stond, echt super!

Daarna weer terug door de fjorden naar Alta. Wat een ervaring zoals te zien is op de foto’s en natuurlijk kwam dit mede dat we super weer hebben gehad vandaag.

We beginnen morgen geleidelijk aan de terugweg naar Nederland; nog een dikke 2.700 km te gaan. Morgen, dag 8, moeten de deelnemers het blikje sursstoming openen, als opdracht …. en moeten dit opnemen. Ik hoop dat ik een van de filmpjes in handen kan krijgen voor het verhaal van morgen. O ja één deelnemer is op de camping aangekomen met pech. Die moet tot maandag wachten op onderdelen.

Jan Haaijer, Team Struikrover:

We komen allemaal gebroken uit bed. Bed is eigenlijk een veel te groot woord voor een paar plankjes met vezelplaat en daar iets op wat voor een matrasje door moet gaan maar nog dunner is dan de bekleding van onze tuinset. Ik dacht dat ik last van mijn longen had, zo’n pijn had ik ’s nachts in mijn rug. Van de weeromstuit heb ik een poos op een stoel gezeten. Daarna toch maar weer een poging ondernomen om te gaan slapen.

We verheugen ons allemaal op het appartement vanavond. Maar eerst naar de Noordkaap! We hebben afgesproken om om 9 uur samen vanaf de camping naar de Noordkaap te rijden.

Om kwart voor 9 staat de hele ploeg ronkend en toeterend klaar om te vertrekken. Hilvert maakt nog even foto’s en dan gaat de Chevy voorop voor de laatste 125 km. De zwarte BMW gooit nog even wat slaolie in de uitlaat en in een grote frituurwolk verlaat de karavaan Oldesfjord.

Wat is dit een vreselijk mooie rit. Langs het fjord, door tunnels, over bergen, door dalen. Nergens een recht stuk weg. Steeds hoger komen we. We zitten ook al boven de boomgrens. De laatste 15 km is voor velen een uitdaging. De bangsten gaan we voorbij, maar de weg is te smal om de campers in te halen.

Het is de hele ochtend al mooi weer en op de Noordkaap is het stralend! We zijn Sjaak al een poosje kwijt, hij moest pissen en zei dat hij ons wel zou inhalen. Echter geen Sjaak op de Noordkaap.

Als we op de parkeerplaats staan te wachten zien we Sjaak en Coen langs flitsen over de busbaan regelrecht naar de wereldbol. Een poos later komen ze terug en sluiten zich bij ons aan. “Ja”, zegt Sjaak “je denkt toch niet dat ik hier entree betaal? Van die 60 euro kunnen we vanavond mooi uit eten!”

Na een groepsfoto van alle Barrels zetten we koers naar het hoofdgebouw. Eerst een sanitaire stop. Vervolgens naar de wereldbol. Het zicht is formidabel, je kunt tot de horizon kijken. Dit is voor de Noordkaap uniek en gezien het weer van de afgelopen week mogen we onze handen dicht knijpen.

Uiteindelijk wordt de groepsfoto gemaakt en mogen we nog getuige zijn van een verloving van 2 van de deelnemers.Koffie en koek voor een belachelijke prijs, maar onze gezondheid gaat voor. Een rondje door de giftshop leert mij dat het overal hetzelfde kost. Ik koop niet veel want het meeste had ik in Finland al gekocht. Albert kan niet besluiten en besluit bij een andere gelegenheid wat te kopen.

We gaan weer richting Oldesfjord en dan naar Alta. We kunnen pas in Oldesfjord weer tanken en dat wordt krap. Maar we hebben 10 liter reserve.

We halen Oldesdorf, waar een Fin staat te klungelen bij de pomp. Geduld is een schone zaak maar in mijn haast om ruimte te maken voor de volgende vergeet ik het aantal liters op te schrijven. Tot dusver loopt de oude dame tussen de 1 op 7 en 1 op 8.3.

De route naar Alta is ook schitterend. Albert slingert door het hoogland langs beekjes, vennetjes, rivieren en meren. Vlak voor Alta leggen we weer aan bij een klein supermarktje die zich elk jaar op onze klandizie mag verheugen.

Het appartement is schitterend, er zijn alleen geen 4 eenpersoonsbedden. Ik leen Sjaak mijn inflatable en traagschuimtopje en het probleem is opgelost.
We hebben nog een probleem op te lossen. We hebben al een paar dagen speling op het stuur. Ik duik onder de auto en bemerk speling op de Pitman arm. Albert duikt in de gereedschapskist en komt met sleutels en tangen tevoorschijn. De schroef, waarmee de arm vast zit, kan ik met de hand draaien. Ik probeer met wat tape er een zelfborgende moer van te maken.
Hij zit in elk geval weer goed vast. Tijd voor een goede maaltijd.
Straks heerlijk douchen en hopelijk heerlijk slapen.

Foto’s: Hilvert Huizing

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.