..

Verslag Noordkaap Barrel Challenge dag 8

Foto: Hilvert Huizing

NOORDKAAP BARREL CHALLENGE – Zondag 14 juli vertrokken vanuit Oude Pekela oude barrels met een bouwjaar voor 2002 richting Noordkaap. Evenals voorgaande jaren zijn ook nu weer Jan Haaijer en Hilvert Huizing van de partij. Ze houden ons dagelijks op de hoogte van hun avonturen.

Dag 8.

Hilvert:

Vandaag was een geweldig dag, die begon met bruinvissen vlak aan de kant in een of andere fjort. Een poosje daarna is mijn eigen Challenge gelukt; niet één maar twee elanden op de foto gekregen! Daarna werden we via de app van de Noordkaap op de hoogte gesteld dat er ergens een walvisachtige was gezien en wij er nog 13 km voor moesten rijden. En yes zelfs die is op beeld vastgelegd! Dan vergeet ik bijna dat we nog in de sneeuw hebben gestaan en enorm veel mooi beelden hebben gezien van het schitterende Noorwegen. Man man man wat een land.

Morgen komen we ergens terecht bij de Lofoten. Daar schijnt het ook schitterend te zijn. We zullen zien wat morgen ons weer aan beelden opbrengt. O ja en de opdracht is: bouw een Vikingschip van lucifer stokjes. Het eten van vis uit een blikje is toch gelukt. Ik probeer nog een filmpje te scoren die viraal kan gaan.


Jan Haaijer, Team Struikrover:

Wat een heerlijke bedden hebben ze daar in Alta. We hebben allemaal heerlijk geslapen en gedoucht. Het ontbijt was ook weer prima verzorgd door Sjaak. En Coen deed zijn best om de afwasmachine zo goed mogelijk in te pakken.

Inpakken en wegwezen. We gaan naar Bardufoss een kleine 350 km verderop. We zijn nog maar koud weg of het stuur begint hevig te trillen. Shit zouden we de moer van de pitman arm te strak hebben aangedraaid?
Het trillen blijft terugkomen en tenslotte draai ik een parkeerplaats op en duik onder de auto. Ik ga die moer iets los draaien. Om te voorkomen dat hij er af loopt draai ik een ijzerdraadje onder om de bout. Als we verder rijden begint het stuur plots zo erg te trillen dat hij bijna niet meer te hanteren is.
Geen succes dus. Ons dashboard trilt overigens niet meer, dat was de afgelopen dagen wel anders… Dan de moer maar weer aandraaien.

Andermaal draai ik een parkeerplaats op en duik onder de auto. We rijden verder. Albert zegt na een poosje: “volgens mij trilt hij niet meer”. Ik steek 2 gekruisde vingers op…. fingers crossed! Het is niet te bevatten maar het stuur heeft niet weer getrild! Wel trilt het dashboard weer maar minder dan voorheen.

We rijden de E6 naar beneden, deze slingert zich langs de diverse fjorden. Wat sprookjesachtige beelden levert dat op. Bij Trollvik hebben ze een Walvis gespot. Ik zoek het water af bij Trollvik maar zie niets. Net voor we de volgende tunnel in duiken zie ik rechts Hilvert en Meine en wat Barrelaars. Even later een foto van Hilvert van de Walvis ……

Als we links sneeuw zien draaien we rechts een parkeerplaats op. Sneeuwballen gooien met Albert terwijl Coen foto’s maakt. Als toetje draaien de 2 oude VW bussen die op de Noordkaap net wegreden ook de parkeerplaats op. Dit is de ideale mogelijkheid voor foto’s. Het zijn 2 verlaagde bussen waarvan de ene een 2 liter vliegtuigmotor heeft van 85 pk en de andere een 2.1 liter. Passende muziek en chauffeurs maken het plaatje compleet!

De fameuze 87 heeft nog meer gaten dan vorig jaar en Albert neemt deze horde met beleid, rekening houdend met de Volvo denk ik. Sjaak heeft andermaal een huisje geboekt. Hoe de bedden zijn zullen we morgen weten. De honger wordt gestild in Bardufoss bij de pizzeria. Coen heeft veel honger en besteld een large. Dat ding is groot! Bijna een halve meter! Geserveerd op een soort mand, want ze hebben niet zulke grote borden…
Afrekenen wordt lastig want de pin ligt er uit. In arren moede nemen ze euro’s, waarbij de wisselkosten duidelijk bij ons worden gelegd.
Heb even mijn buik vol van pizza’s….

Foto’s: Hilvert Huizing

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.