..

Politie Drenthe doet onderzoek in gestolen auto’s en auto-materialen

Foto: Politie

EMMEN – De politie doet onderzoek in de diefstal van twee auto’s en auto-materialen.

Op zaterdag 20 juli 2019 heeft de politie een verdachte ter zake diefstal aangehouden in Emmen. Deze diefstallen hebben plaatsgevonden bij autogarages in de omgeving. Door onderzoek heeft de politie het vermoeden dat de verdachte verantwoordelijk is voor meerdere diefstallen in Drenthe en Overijssel. Zij zijn daarom op zoek naar autogarages, of soortgelijke bedrijven, die ook slachtoffer zijn geweest van diefstallen van automaterialen, maar die nog geen aangifte hebben gedaan.

De verdachte reed in een zwarte Smart voorzien van Duits kenteken. Bent u slachtoffer, of heeft u informatie over deze diefstallen, dan komt de politie graag met u in contact.

Gestolen BMW

Tussen zondag 21-7 te 17.00 uur en maandag 22-7 te 02.30 uur is een donkerblauwe BMW 316I voorzien van het kenteken JJ-HT-61 vanaf de Beatrixstraat in Emmen weggenomen. Heeft u iets van deze diefstal gezien of weet u waar dit voertuig op dit moment is, dan hoort de politie dit graag via 0900-8844

Getuigenoproep gestolen voertuig Tweede Bokslootweg Emmen

Gisteren kreeg de politie rond 19.20 uur kregen een melding dat er aan de Weerdingerkanaal ZZ een voertuig zou rijden waarbij de bestuurder zeer vermoedelijk onder invloed van drugs zou rijden. Ook bleek dat het om een gestolen voertuig ging, welke in de nacht van donderdag 18 juli op vrijdag 19 juli bij een autogarage aan de Tweede Bokslootweg in Emmen is weggenomen. Het betreft een zilvergrijze Volkswagen Polo, voorzien van het kenteken 77-FB-PD.

Om 19.40 uur werd het voertuig gezien op de Rondweg in Emmen. Op de Schansstraat is het voertuig gestopt en is de bestuurder aangehouden.

De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over de diefstal van deze zilvergrijze Volkswagen Polo. De diefstal heeft op vrijdag 19 juli omstreeks 05.00 uur plaats gevonden bij een autogarage aan de Tweede Bokslootweg in Emmen. Mogelijk heeft u in de tussentijd dit voertuig ook zien rijden en weet u waar hij in de afgelopen dagen geparkeerd heeft gestaan. De politie wil graag weten wie de diefstal heeft gepleegd en wie er in hebben gereden.

Bestuurder had een behoorlijke hoeveelheid drugs bij zich. Ook hier wordt onderzoek naar gedaan.

Heeft u informatie over een van bovenstaande feiten, bel dan met de politie Emmen via het landelijk nummer 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven, bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Bron: Politie Zuid-oost Drenthe

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.