..

Bromfietsclub De Reutel organiseert toertocht

Foto: André Dümmer

TER APEL, REGIO – Zondag 4 augustus houdt bromfietsclub De Reutel in samenwerking met Rijwielhulpmotoren Club Nederland een toertocht.

Tussen 40 en 60 deelnemers stappen zondag 4 augustus op hun brommers om vanuit Barnflair Ter Apel een toertocht te maken. De brommers dateren tussen 1930 en 1980; waarvan 40 met een rolaandrijving. Ze maken ’s morgens een toertocht van 70 kilometer door onder anderen de gemeente Westerwolde.

De start is om 10.45 uur bij buurthuis De Grensstreek, Barnflair Ter Apel. De te rijden route is: Ter Apel Ruiten A Kanaal, Klooster, Ter Haar, Laudermarke, Ter Wisch, Sellingen (rond de kerk), Zevenmeersveenweg, Beetse, Wijk Braamberg, Mussel, Musselkanaal, Zandberg, Ter Apelkanaal, Kloosterveenweg, Hoofdkade, richting jachthaven naar Barnflair.

Na de middagpauze in buurthuis De Grensstreek gaat de rit om twee uur verder in de richting van het Veenmuseum in Barger-Compascuum.

De deelnemers zijn afkomstig uit heel Nederland. Een aantal daarvan is nog nooit in Westerwolde geweest. “Daarom gaan wij Westerwolde op deze manier promoten”, aldus organisator Geert Koster.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.