..

Rook grote buitenbrand Oranje in de wijde omtrek te zien

Foto: Jacob Musch

ORANJE – Bij Oranje woedt een grote buitenbrand. De rook is in de wijde omtrek te zien.

Rond half twee is brand uitgebroken op een korenveld in de buurt van Speelstad Oranje. Het vuur wordt geblust door o.a. korpsen uit Smilde, Beilen, Vries, Dwingeloo en Westerbork. Er is een groot watertransport opgezet.

De dikke zwarte rook is tot in de wijde omtrek te zien, zoals bijvoorbeeld vanaf het TT circuit in Assen, waar duizenden belangstellenden de Truckrun bezoeken. Volgens Dagblad van het Noorden is de brand ontstaan in een combine en gaat het om een veld van 10 ha. Boeren helpen mee door stoplijnen te maken, zodat het vuur zich niet buiten de akker kan uitbreiden.

VeiligheidsRegio Drenthe waarschuwt omwonenden uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Update 14.55 uur: De brand is onder controle.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.