..

Rogge voor Onstwedder Gaarv’n wordt geoogst

Foto: Ko Kamies

ALTEVEER, ONSTWEDDE – Vandaag werd de rogge voor Onstwedder Gaarv’n geoogst.

Met een zelfbinder werd vandaag de rogge aan de Tangerveldweg geoogst. De garven werden niet in hokken gezet, maar meteen opgeladen en naar de Ambachtshoeve, het gebouw van Onstwedder Gaarv’n, gebracht.

Op 24 augustus aanstaande vindt op het Evenemententerrein aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde voor de 40ste keer het oogstfeest plaats. Dit wordt om 10.00 uur officieel geopend door voorzitter Jan ten Have van Onstwedder Gaarv’n en duurt tot 17.00 uur.

Naast een braderie, oldtimershow, een Boeren Boeldag, demonstraties schapendrijven met border collies, hondendressuur, optredens van het duo Wim en Miranda, draaiorgels en diverse kinderactiviteiten zijn er
demonstraties van vele oude ambachten. Een daarvan is het dorsen van de garven met een oude dorsmachine.

Foto’s: Ko Kamies

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.