..

Brandweer blust transformatorhuisje in Wagenborgen

Foto: Hemmo Kuiper

WAGENBORGEN – Vanmorgen heeft de brandweer een brand in een transformatorhuisje geblust.

Rond kwart over negen werd brand gemeld in een transformatorhuisje van een windmolen aan de Westerlaan in Wagenborgen. Brandweer Wagenborgen ging ter plaatse. Om het transformatorhuisje goed en veilig te kunnen blussen kregen ze ondersteuning van een schuimblusvoertuig en een poederaanhanger van brandweer Woldendorp en Delfzijl.

Enexis kwam ter plaatse voor technische ondersteuning. Zij hebben het
transformatorhuisje spanningsloos gemaakt zodat de brandweer over kon gaan tot een veilige blussing. Nadat de brand was geblust zorgde Enexis voor het veiligstellen van het transformatorhuisje en verdere afhandeling van het incident.

Ten gevolge van de brand is er in Wagenborgen, Meedhuizen en Tjuchem een korte stroomstoring geweest. Volgens Enexis is dit weer verholpen en heeft iedereen weer stroom.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.