Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland (Update)

Foto: Politie Emsland

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Haselünne

Maandag controleerde de politie tussen 13.00 en 20.40 uur het verkeer met een radar op de B402 ter hoogte van Haselünne. Daarbij werden 125 overtredingen geconstateerd. Vier automobilisten kregen een rijverbod opgelegd. Een daarvan, een bestuurder van een Porsche, had uitzonderlijk veel haast. Waar een maximumsnelheid van toepassing was van 100 kilometer per uur reed hij 209 km/u. Naast een rijverbod kan hij binnenkort een gepeperde boete verwachten.

Werlte

De politie heeft vorige week op de Sögeler Straße een witte VW bus aangehouden waarmee heel veel mis was. De verlichting en de banden deugden niet en aan het carrosserie mankeerde ook het een en ander. Volgens de politie verkeerde de bus in een verkeersonveilige toestand.

Toen agenten een kijkje in de bus gingen nemen troffen ze daar naast de chauffeur acht personen aan. Vier daarvan zaten op losse stoelen in de laadruimte van de bus. (zie foto)

De chauffeur moest de bus laten staan en kan binnenkort een forse boete verwachten.

Weener

Vannacht is om 03.50 uur ingebroken bij een drogisterij aan de Neuen Feldstraße. Agenten gingen meteen nadat het alarm afging ter plaatse. Daar constateerden ze dat de toegangsdeur van de winkel opengebroken was. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op.

Uit de zaak is een onbekende hoeveelheid aan tabakswaren meegenomen. De hoogte van de schade is nog niet bekend. De politie heeft sporen zeker gesteld en verzoekt getuigen zich te melden.

Ringe

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn uit een stal aan de Meppener Straße zes alpaca’s gestolen. De daders vernielden eerst een 1.25 m hoog hek en drongen vervolgens via het weiland de stal binnen. De zes dieren, een hengst, twee drachtige merries en drie veulens, werden met een groot voertuig afgevoerd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.