..

Brand legt schuur Barger-Compascuum in de as

Foto: Politie Drenthe (archieffoto)

BARGER-COMPASCUUM – Vanmiddag is bij een brand aan de N379 een schuur in de as gelegd.

Om tien voor zes werd brand gemeld in een schuur achter een woning aan het Verlengde Oosterdiep OZ (N379) in Barger-Compascuum. Al snel werd opgeschaald naar middelbrand en vervolgens naar grote brand. Naast de brandweer van Klazienaveen moest ook de brandweer van Emmer-Compascuum en Emmen die kant op. Uit voorzorg kwam ook een ambulance ter plaatse. Deze hoefde niet te worden ingezet.

De dikke zwarte rook, die bij de brand vrij kwam, was in de verre omtrek te zien. In de schuur stonden onder anderen een auto en enkele gasflessen. Naar verluidt kon men nog een aantal gasflessen naar buiten krijgen. Zowel de schuur als de auto ging in de vlammen op.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.