..

Trikers organiseren toertocht om gedupeerde Willem Kooiman weer op de trike te krijgen

Foto ingezonden door Richard Slijfer

NIEUWE PEKELA, EMMEN – Trikers organiseren een ride-out om geld in te zamelen voor een trike voor Willem Kooiman uit Nieuwe Pekela.

29 juli was een zwarte dag voor Willem Kooiman uit Nieuwe Pekela. Om half twee ’s nachts brak brand uit in zijn schuur aan de Molenstraat G in Nieuwe Pekela. Bij de brand raakte behalve de schuur ook een deel van zijn woning verwoest.

In de schuur stond Willems dierbaarste bezit: zijn trike. Met deze trike heeft Willem al heel veel mensen een blije dag bezorgd. Willem is enorm begaan met iedereen die het nodig heeft om even alles te vergeten. Hij reed vaak mee voor goede doelen, waarbij iedereen die dat wou even bij hem achterop de trike mocht.

Willem had zijn trike WA verzekerd. Hij dacht dat dit voldoende was. Maar de verzekering denkt hier anders over en vergoed de schade aan de trike niet. Willem is compleet lamgeslagen.

Willem reed vaak mee voor goede doelen, georganiseerd door de CS-Riders uit Emmen. CS-Riders is een stichting die wordt vertegenwoordigd door motorrijders en trikers ongeacht merk of type motor of trike en afkomstig uit alle lagen van de samenleving. De leden van deze organisatie vormen een broederschap en zetten zich in voor het geluk van kinderen. Hun credo is: Nooit te groot om te bukken voor een kind!

De CS-riders willen Willem graag helpen een andere trike te kopen. Daarom zijn ze een crowd funding gestart. Ze hopen dat iedereen een bijdrage wil geven, zodat Willem weer snel op de trike kan en kan zorgen voor veel blije gezichten.

Op 11 augustus organiseert een groep trikers een toertocht. Ze starten om 11:00 uur vanaf Oerdeweg 23 9698XR in Wedde. Bikers, trikers, oldtimers iedereen mag mee doen! Iedereen is vanaf 10 uur van harte welkom. De riders betalen 10 euro p.p. en alle opbrengsten zullen naar een nieuwe trike voor Willem gaan. Er staat een collectebus voor donaties,
Ook kunnen mensen doneren via https://www.doneeractie.nl/help-willem-weer-op-de-trike/-37308 .

Ingezonden door Richard Slijfer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.