..

Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Politie Dörpen

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Haren

Gisteren is op de parkeerplaats bij het filiaal van Rossman aan de
Bischof-Demann-Straße een geparkeerde VW Up aangereden. De veroorzaker is weggereden zijn gegevens achter te laten.

Haren

Vrijdag is tussen 12.00 en 15.00 uur een poging tot inbraak gedaan bij een woning aan de Oberlangener Straße. Een getuige zag dat twee personen probeerden het huis binnen te dringen. Toen een van hen de getuige in de gaten kreeg gingen ze er in een blauw busje vandoor.

Haren

Zondagnacht is ingebroken bij een café aan de Emmelner Straße. De dieven braken een raam open en stalen diverse flessen drank, waaronder kostbare flessen wijn. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Haren

Tussen zondagavond en maandagmiddag heeft iemand een geleende scooter bij Püntkers Patt in de Eems gegooid. Iemand reed op de scooter van Meppen naar Haren. De scooter raakte ernstig beschadigd.

Dörpen

Tussen vrijdag en maandag is vanaf de Eichenstraße een minikraan gestolen. Ook de aanhanger waarop de kraan stond is meegenomen. De kraan stond op een groenstrook ter hoogte van de sluizen. Aan de zwarte aanhanger zat het kenteken OS-N 1206. De schade wordt geschat op 24.000 euro.

Dörpen

Al op 29 april werd vanaf het treinstation in Dörpen een matzwarte scooter gestolen. Het betreft een scooter van het merk Peugeot, type Jetforce Darkside met een groen verzekeringsplaatje.

Twee personen forceerden het stuurslot en gingen er om 10.45 uur met het voertuig vandoor. Beide mannen droegen een blauwe jas met capuchon. Eén had een rugzak bij zich. (zie foto)

Getuigen van bovenstaande zaken worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Voor Dörpen: (04963)8911

Voor Haren: (05932)72100

Belt u vanuit Nederland dan is het landennummer voor Duitsland 0049 en dient u de eerste nul van het kengetal weg te laten.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.