..

Felle brand legt vakantiehuisje in de as

Foto: Dennie Gaasendam

NIEUWEDIEP – Op Bungalowpark Aqualanda in Nieuwediep, vlak bij Bareveld / Wildervank, is vanmiddag brand uitgebroken in één van de vakantiewoningen. Het huisje werd volledig gegrepen door de vlammen en kan als verloren worden beschouwd.

Of er door de brand gewonden zijn gevallen is niet bekend. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe was de vakantiewoning niet bewoond op het moment dat de brand uitbrak.

Bij de brand, die al snel werd opgeschaald naar middelbrand, kwam veel rook vrij. Diverse omliggende vakantiewoningen die op het moment van de brand waren bewoond, moesten worden ontruimd. Brandweer Annen kreeg ondersteuning van de brandweer uit Zuidlaren en Gieten.

De brandweer kreeg de vlammen na ongeveer een half uur onder controle en heeft daarna de woning gecontroleerd laten uitbranden

Het vakantiehuis heeft flinke schade opgelopen. Naar het zich laat aanzien, is de brand begonnen bij de achteringang waar zich o.a. een wasmachine bevond. Of dit de veroorzaker is moet onderzoek uitwijzen.

Tijdelijk verblijf
Op Aqualanda verblijven naast vakantiegangers met name mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben, bijvoorbeeld mensen die wachten op de oplevering van hun woning. Ook kunnen bedrijven er medewerkers onderbrengen die niet in de buurt wonen.

Het vakantiepark is gebouwd op het terrein van de voormalige Coöperatieve Aardappelmeelfabriek Wildervank en Omstreken.

Info, foto’s en video: Dennie Gaasendam en Van Oost Media

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.