..

Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Bunde

Gistermorgen heeft een 40 jarige vrouw uit Moormerland een winkeldief staande gehouden. Een 53 jarige man uit Weener probeerde om 10.35 uur bij de Lidl aan de Neuschanzer Straße diverse kant en klaar maaltijden uit de koeling mee te nemen zonder deze te betalen. Een medewerkster van de winkel ging hem achterna. Dit zag een 40 jarige vrouw uit Moormerland.

Ze hield de man, die probeerde op een damesfiets te vluchten, tegen. De man reed tegen de vrouw aan en kwam ten val. De 40 jarige vrouw raakte gewond aan haar hand.

De winkeldief werd vervolgens aan gewaarschuwde politieagenten overgedragen.

Weener

Vannacht is ingebroken bij een jongerencentrum aan de Gräfin-Theda-Weg in Weener. De dader kwam via een luik in het dak het gebouw binnen. De buit bestond uit een hoeveelheid blikjes frisdrank.

Meppen

Vanmorgen vroeg is bij een ongeval een 28 jarige man uit Meppen ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer reed rond vijf uur met zijn Ford Mondeo op de B70. Door onbekende oorzaak kwam hij ter hoogte van de afslag naar het stadion in de berm terecht en botste daar tegen een boom.

Hij werd door de brandweer van Meppen uit de auto bevrijd en vervolgens met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Meppen gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en verzoekt getuigen contact op te nemen.

Papenburg

Bij een ongeval op de Wiek in Papenburg zijn gisteravond twee personen (19 en 20 jaar) gewond geraakt. Een van hen verkeert in levensgevaar. De beide slachtoffers zaten samen op een scooter. Zij werden over het hoofd gezien door een 51 jarige bestuurder van en Saab, die met zijn auto de weg overstak.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en verzoekt getuigen contact op te nemen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.