..

Personeel Huize St. Franciscus Veendam neemt afscheid van bewoners

Foto: Willem van der Werf ParkstadVeendam.nl

VEENDAM – Donderdagavond heeft het personeel van Huize St. Franciscus afscheid genomen van de bewoners. Dit was een initiatief van het personeel zelf en Jumbo Veendam zorgde voor een lekkernij bij de koffie.

Een klein deel van het personeel van Huize St. Franciscus heeft een contract gekregen bij Zorggroep Meander. Vanaf vrijdag gaat Zorggroep Meander de thuiszorg overnemen. De huishoudelijke afdeling is overgenomen door De Nieuwe Zorg Thuis uit Meppel.

Emotioneel

De vlag van Huize St. Franciscus hangt halfstok, want gisteravond werd één grote familie uit elkaar gescheurd. De bewoners van de afdeling Regenboog, waar demente ouderen wonen, zijn al overgeplaatst naar andere locaties. Eén werknemer vind het een verschrikkelijke situatie dat ze heeft besloten om niet meer te gaan solliciteren voor een functie in Huize St. Franciscus of Meander.

Mevrouw Venema, bewoner van Huize St. Franciscus, sprak de medewerkers toe met tranen in haar ogen. “Ik ga dinsdag verhuizen omdat het moet, maar ik wil helemaal niet”. De medewerkers en bewoners hoorden haar verhaal met veel verdriet aan.

Bewoners zijn bang

Er is grote angst bij de bewoners omdat er sprake is dat er in de avond en nacht geen personeel aanwezig is voor directe zorg. Gisteravond werd de bewoners verteld dat deze zorg eerst nog blijft maar voor hoe lang is onduidelijk.

Appartement

55 plussers kunnen binnenkort een appartement huren in Huize St. Franciscus.  

Ingezonden door Willem van der Werf
ParkstadVeendam.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.