..

The Second Life Jazz Band treedt op bij de Harbour JazzClub in Winschoten

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Op vrijdag 26 oktober vindt bij de Harbour JazzCLub in Winschoten een optreden van the Second Life Jazz Band plaats.

Na het overlijden van Herman Blaauw, trompettist en oprichter van de Pax Jazz band, eindigde in 2016 ook het leven van deze dancehallband met een laatste optreden in het Noord-Nederlands Trammuseum in Zuidbroek.

Toch begon het na een tijdje bij de andere bandleden weer te kriebelen en is men met een nieuwe naam wederom ‘on tour’ als the Second Life Jazz Band. De typische New-Orleans-Sound wordt ook door deze band met heel veel hartstocht gebracht en raakt bij menig Jazzliefhebber de gevoelige snaar. De sterkte van de band bestaat uit de dynamische presentatie van klassiekers als: ‘Algiers Strut’, ‘Royal Garden Blues’ en het met een opzwepend Caribisch ritme gespeelde ‘Martinique’. De band speelt daarnaast ook gospelachtige songs, zoals deze in het begin van de vorige eeuw klonken in de Mississippi-delta.

Zaterdagavond 26 oktober speelt de band bij The Harbour JazzClub in Winschoten.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.