Onvergetelijke Ride-Out voor Willem (Update)

Foto: Hilvert Huizing

WEDDE – Een grote groep bikers en trikers verzorgde Willem Kooiman uit Nieuwe Pekela vandaag een onvergetelijke dag.

29 juli was een zwarte dag voor Willem Kooiman uit Nieuwe Pekela. Om half twee ’s nachts brak brand uit in zijn schuur aan de Molenstraat G in Nieuwe Pekela. Bij de brand raakte behalve de schuur ook een deel van zijn woning verwoest. In de schuur stond Willems dierbaarste bezit: zijn trike. Met deze trike heeft Willem al heel veel mensen een blije dag bezorgd. Willem is enorm begaan met iedereen die het nodig heeft om even alles te vergeten. Hij reed vaak mee voor goede doelen, waarbij iedereen die dat wou even bij hem achterop de trike mocht. Willem had zijn trike WA verzekerd. Hij dacht dat dit voldoende was. Maar de verzekering denkt hier anders over en vergoed de schade aan de trike niet. Willem was compleet lamgeslagen.

Willem reed vaak mee voor goede doelen, georganiseerd door onder anderen de CS-Riders uit Emmen. CS-Riders is een stichting die wordt vertegenwoordigd door motorrijders en trikers ongeacht merk of type motor of trike en afkomstig uit alle lagen van de samenleving. De leden van deze organisatie vormen een broederschap en zetten zich in voor het geluk van kinderen. Hun credo is: Nooit te groot om te bukken voor een kind!

Diverse motor- en trikervrienden willen Willem graag helpen een andere trike te kopen. Daarom zijn ze een crowd funding gestart. Ze hopen dat iedereen een bijdrage wil geven, zodat Willem weer snel op de trike kan en zo kan zorgen voor veel blije gezichten.

Vandaag werd vanaf de Oerdeweg in Wedde een zogenaamde Ride-Out voor Willem georganiseerd. Iedereen mocht meedoen. Hieraan werd goed gehoor gegeven. Zo’n 120 leden van diverse clubs kwamen naar Wedde om Willem een onvergetelijke dag te bezorgen en geld te doneren voor een andere trike. Ook de Pirates kwamen een geldbedrag in de daarvoor bestemde melkbus brengen. Bijna was een van de Pirates er met de desbetreffende melkbus vandoor gegaan, maar dit kon door een oplettende aanwezige verhinderd worden…..

Na een toertocht door de omgeving, waarbij Willem met een grijns van oor tot oor achterop een trike zat, kwamen de deelnemers weer bij elkaar voor een gezellige bbq en de daarbij behorende drankjes.

Hoeveel deze dag heeft opgebracht is nog niet bekend, maar voor Willem was het een dag om nooit weer te vergeten.

Update

De opbrengst voor vandaag is € 1.367,50

Foto’s/video: Hilvert Huizing

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.