..

Bezoekers open dag Hunebed Centrum krijgen indruk van de prehistorie

Foto: André Dümmer

BORGER – Gisteren was er een open dag bij Hunebed Centrum Borger.


Het Hunebed Centrum in Borger op de Drentse Hondsrug geeft een indruk van de prehistorie. De tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten van grote stenen uit de ijstijd helemaal uit Scandinavië, waaronder Finland.

De restanten van de Hunebedtijd zijn nog steeds in het Drentse landschap te bewonderen. Er staan er nog 54 Hunebedden en het grootste van 22 meter staat pal naast het centrum in Borger.

Het hunebed Centrum hield gisteren een open dag. Naast het museum was het Oertijdpark geopend. Daar konden de bezoekers ervaren hoe onze voorouders leefden in hun boerderijen. Ook bestond de mogelijkheid om een wandeling te maken door 150.000 jaar geschiedenis van Drenthe.

Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.