..

Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Sögel

Vrijdagmiddag heeft de politie op de Schlossallee een 22 jarige bestuurder van een scooter bekeurd. De man verkeerde onder invloed van verdovende middelen. De man verklaarde wiet te hebben gerookt. Hij werd na een speekseltest meegenomen naar het ziekenhuis, waar bloed werd afgenomen. De man was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Hij moest zijn scooter laten staan.

Papenburg

Gisteravond is bij een ongeval op de Alten Werft in Papenburg een 19 jarige man uit Westoverledingen zwaargewond geraakt. De man zat samen met een 18 jarige vrouw in een auto, die werd bestuurd door een 22 jarige man uit Surwold. Ter hoogte van de brug verloor de bestuurder de controle over het stuur en botste met de passagierskant tegen de brug. Hierbij raakte het 19 jarige slachtoffer bekneld. Hij werd door de brandweer van Papenburg Untenende en Aschendorf uit de auto gehaald en vervolgens met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De andere twee inzitten liepen lichtere verwondingen op.

Volgens de politie is het slachtoffer nu buiten levensgevaar.

Haselünne

Gistermiddag zijn bij een ongeval in Klosterholte, bij Haselünne, twee Nederlandse motorrijders zwaargewond geraakt. Drie motorrijders waren rond één uur vanuit Meppen in de richting van Bawinkel gezamenlijk onderweg. De voorop rijdende 29 jarige motorrijder uit Zwolle wou rechts de Bückelter Feld inslaan. Dit zag een achter hem rijdende 33 jarige man uit Klazienaveen te laat. Hij botste tegen zijn voorganger, waarna beide ten val kwamen. Ze werden met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Meppen

Gistermiddag zag een 32 jarige man uit Werlte te laat dat op de B402 voor de afslag naar de B70 auto’s stonden te wachten voor het rode licht. Hij botste op de achterste auto. Hierbij raakte een 30 jarige vrouw gewond.

De politie was al na meldingen van andere weggebruikers op zoek naar de man uit Werlte. Hij viel op door zijn rijgedrag. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een blaastest wees uit dat hij 3,78 promille alcohol in zijn bloed had.

Na een bloedtest werd zijn rijbewijs in beslag genomen. De schade aan de beide auto’s bedraag 6.500 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.