..

Norwegian Encore wordt uitgedokt

Foto: Meyer Werft

PAPENBURG – Zaterdag wordt het cruiseschip Norwegian Encore uitgedokt.

Als de omstandigheden gunstig zijn wordt bij de Meyer Werft aanstaande zaterdag het cruiseschip Norwegian Encore uitgedokt. Het schip weegt 169.145 ton, is 333.46 meter lang, 41.4 meter breed en biedt plaats aan 4004 passagiers. Het is gebouwd voor de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line .

Het uitdokken begint om acht uur ’s morgens. Het schip wordt aan de pier vastgemaakt, waarna de schoorsteen wordt geplaatst. Dit zal naar verwachting om elf uur zijn.

Het schip wordt de komende weken afgebouwd en getest. Wanneer het schip de werf verlaat is nog niet bekend gemaakt.

Het in de haven liggend deel van de Iona, het schip wat gebouwd wordt voor P&O Cruises, zal naar dok II worden gesleept, om daar verder te worden afgebouwd. Dit schip moet in het voorjaar van 2020 gereed zijn.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.