..

Stadskanaalsters vast in Hongarije op verdenking van dealen in verdovende middelen

Foto: Politie (archieffoto)

BOEDAPEST, STADSKANAAL – Twee inwoners van Stadskanaal zijn in Hongarije gearresteerd wegens het dealen van drugs tijdens het muziekfestival Sziget in Boedapest.

Vorige week zijn twee mannen van 21 en 22 jaar uit Stadskanaal door de Hongaarse politie opgepakt op verdenking van het dealen van drugs. Zij zouden de verdovende middelen vanuit hun tent bij het muziekfestival Sziget in Boedapest aan bezoekers hebben verkocht. Naar verluidt had het tweetal een kilo xtc-pillen, 451 flesjes met verdovende middelen en een 128 gram marihuana ter waarde van 15.000 euro, een prijslijst, gripzakjes en een kluisje met een onbekend geldbedrag bij zich. Later vond de politie nog 17 kilo drugs in hun auto.

Het duo werd betrapt door beveiligingsmedewerkers die het opvielen dat het bij die betreffende tent opvallend druk was. Een van de verdachten zou een topsprinter van de atletiekvereniging Jahn II uit Stadskanaal zijn. Hij maakte vorig jaar deel uit van het Nederlands estafetteteam.

In Hongarije wordt streng gestraft op de verkoop van drugs. Bij grote hoeveelheden kan van 20 jaar celstraf tot levenslang worden opgelegd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.