..

Tent staat klaar voor RTV Westerwolde in actie tegen Kinderkanker

RTV WESTERWOLDE – Sinds dinsdagmorgen staat er op het terrein voor de studio van RTV Westerwolde een prachtige tent klaar voor een bijzondere actie van RTV Westerwolde.

Van woensdag 14 augustus negen uur tot vrijdagavond 16 augustus acht uur ’s avonds verzorgt RTV Westerwolde een echte marathonuitzending met als doel het inzamelen van een zo groot mogelijk geldbedrag voor KiKa en Vrienden van het UMCG. Dit voor het prachtige werk waar zij voor staan:

1. Onderzoek en behandeling van kinderkanker.
2. Het welzijn van de kinderen en hun familie tijdens behandeling van kinderkanker. 

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker.
Kanker is daarmee doodsoorzaak nummer 1 door ziekte onder kinderen. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. 

In mei 2018 is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum voor kinderen met kanker in Europa geopend: het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Een groot deel van het kinderoncologisch onderzoek vindt hier plaats. Hier werken specialisten en onderzoekers samen, zodat kinderen met kanker de beste behandeling krijgen. Om de genezingskans te verhogen is er veel kostbaar onderzoek nodig. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van KiKa.

Kinderen, afkomstig uit het hele land, die bestraald moeten worden met protonen worden doorverwezen naar het UMCG. In Groningen is het enige protonentherapiecentrum in Nederland gevestigd, dat kinderen mag behandelen. Het UMCG werkt hierbij nauw samen met het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. 

Kinderen met kanker die behandeld moeten worden in het UMCG en van buiten de regio komen, kunnen gedurende hun bestraling samen met het gezin verblijven in het ‘Familie De Boer Huis’. Het UMCG biedt deze mogelijkheid, omdat het voor kinderen en hun ouders zeer belastend is om dagelijks gedurende 5 tot 6 weken te reizen tussen het ziekenhuis en thuis. Het familiehuis biedt gezinnen en de patiëntjes een prettig ‘thuis’ in een intensieve en onzekere tijd. Gedurende het verblijf krijgen de gezinnen ondersteuning van de vrijwilligers van de Stichting Vrienden van het UMCG. 

Het zou mooi zijn als de vrijwilligers bij de start van dit prachtig evenement
morgenochtend om negen uur en de rest van de week de steun van veel toeschouwers zouden krijgen.

Ook kunt u er voor een kleine bijdrage een plaatje aanvragen, een mooie KiKa beer kopen of bieden op een van de veilingstukken. U hoort hier alles over tijdens de marathonuitzending. Dus stem ook thuis af op Radio Westerwolde!

Foto’s: Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.